Tarinaa valokuvanäyttelyistäni

Olen järjestänyt kaksi yksityisvalokuvanäyttelyä. Jotka ovat täyttäneet tehtävänsä enemmän kuin hyvin niin omien kokemusten osalta kuin myös näyttelyssä käyneiden vierailijoiden palautteiden perusteella. Seuraavaksi enemmän tarinaa näyttelyistäni.

 

Tähän asti

Järjestin esikoisvalokuvanäyttelyni, nimeltään Tähän asti, 17.-23.8.2009 Hämeenlinnan pääkirjastossa. Valokuvanäyttelyyni hain ja sain apurahaa Kansan sivistysrahaston SAK:n kulttuurirahastosta. Apurahalla katoin kolmanneksen valokuvanäyttelystä koituneista kuluista.

 

Valokuvanäyttelyssä oli esillä yli 50 ottamaani valokuvaa. Valtaosa esillä olleista valokuvista olivat Suomen luonnosta. Valokuvat olivat esillä aiheittain. Aihekokonaisuuksina oli mm. luonnon kukat, hyönteisistä otetut makro kuvat, linnut, maisemat ja kantaaottavimpana kokonaisuutena Egologiset jalanjäljet. Egologiset jalanjäljet -osiossa oli valokuvia ihmisten luontoon heittämistä roskista. Näyttelyssä olleet muut valokuvat olivat Hämeenlinnan rakennuksista.

 

Järjestin valokuvanäyttelyssä äänestyksen näyttelyn parhaasta valokuvasta ja voittajaksi selviytyi Hämeenlinnan Aulangolta ottamani valokuva, Sininen Hetki.

 Sininen hetki

 

Väriä pimeään

Pidin toisen yksityisnäyttelyni Porvoon pääkirjaston ala-aulassa 29.9.-12.10.2011.

Kantava teema tulee oli värikkäitä valokuvia pimeään vuodenaikaan. Tosin joitakin poikkeuksiakin mukana oli. Tein esikarsintaa edellisen näyttelyn kuvista ja niistä muutama pääsi mukaan tähänkin näyttelyyn, kun kerta sopivat hyvin teemaan. Näyttelyssä on kolme kokonaisuutta: makrokuvat, luontokuvat ja kaupunkikuvat. Yhteensä kuvia näyttelyssä oli 28 kappaletta.

 

Tarjolla olleet pienet valokuvat tekivät hyvin "kauppansa" ja ei niitä montaa jäljelle jäänyt. Kuvia oli tarjolla noin 700 - 1000 kappaletta joten jonkin verran onnistuin jakamaan väriä pimeään vuoden aikaan!

 

Vieraskirjaankin tuli mukavasti uutta sisältöä, 7 sivun verran. Vielä jäi kuitenkin kymmenittäin tyhjiä sivuja odottamaan tulevien näyttelyiden kävijöiden puumerkkejä.

 

Järjestin näyttelyssä suosikkikuva äänestyksen ja siihen osallistui 171 henkilöä. Suosikkikuva äänestyksen voitti kuva nimeltään Idylli.

 

Idylli