Verkkosivut

Muutaman lauseen verran tarinaa verkkosivujen teon historiastani. Internetin varsinaisen käytön aloitin vuonna 2007. Tämä siitä syystä, että digitaalisella järjestelmäkameralla ottamani kuvat piti saada Internettiin näytille ja myyntiin.

 

Ensimmäisen version Mtj-Art.com sivustosta tein syksyllä 2008 nVu -editorilla. Kesällä 2010 tein sivuston uudestaan XHTML ja CSS tyylein, harjoitellakseni kyseisiä ohjelmointikieliä. Modx Revolutionilla toteutin sitten sivuston kolmannen päivityksen loppuvuodesta 2011.

 

Valonkuvaaja.com

Valokuvaharrastukseeni sekä Tieto- ja viestintätekniikan opiskelujen aikana tekemieni asioiden kertomiseen tein toisen sivuston, Valonkuvaaja.comin. Jonka olemassa olo tulee kyllä jatkumaan jatkossakin, vaikka nyt onkin datanomi opinnot taakse jäänyttä elämää Sivuston ensimmäisen version tekemisen aloitin elokuussa 2010, jolloin hankin web-hotellin sekä verkkotunnuksen.

 

Sivuston ensimmäisen version ulkoasun tein, testi mielessä vain CSS-tyylein. Toimivat sivut sain tuolla tavalla tehtyä, mutta visuaalinen ilme jäin niin heikoksi, että joululomalla 2010 päivitin sivuston täysin. Visuaalinen ilme muuttui ja sisältöä sain tuotettua paljon lisää.

 

Opintojen aikana tutustuimme myös sosiaalisen median palveluihin ja silloin tein myös Wordpressillä Valonkuvaajan blogin. Blogi oli ensimmäinen kosketukseni Wordpress julkaisujärjestelmään. Blogin alkuperäinen tarkoitus oli toimia opintojen ajan oppipäiväkirjana, jollaisena se kyllä pääosin toimikin opintojen ajan. Bloginkin ylläpitämistä olen päättänyt jatkaa vaikka opinnot ovat loppuneet. Blogissa kerran arkipäivän tapahtumistani, valokuvistani sekä tietotekniikkaan liittyvistä asioista.

 

Kesällä 2011 toteutin Valonkuvaaja.comin alle myös verkkoportfolioni ja sen tein Joomla 1.6 julkaisujärjestelmällä. Portfolio toimi näyttökokeissa materiaalinen näyttämisen välineenä.

 

Kouluprojektit

Opintojen aikana tuli tehtyä monia verkkosivuja, joista muutamat olivat ihan kaupalliseenkin käyttöön tulevia. Projekteista tuli oppia niin ryhmätyöskentelystä kuin myös siitä miten tärkeää on sopia toimeksiannon sisällöstä etukäteen. Noin tehden säästyy projektin aikana monelta vaikeudelta.

 

Verkkosivuja tehtiin niin koulun käyttöön kuin yksityishenkilöille kuin aloitteleville yrityksille.